Terug

Hoe verdien jij je brood? Celine Cairo en Suus de Groot met elkaar in gesprek

Hoe kom je als beginnend artiest in de spotlights? Wat is de gouden tip voor andere muzikanten? En kun je rondkomen van het maken van muziek? In ‘Hoe verdien jij je brood’ gaan twee muziekmakers hierover met elkaar in gesprek, want het leven van muzikanten gaat verder dan het maken van liedjes. Elke dag ziet er anders uit en iedere muziekmaker verdient op een andere manier zijn of haar brood. 

In deze video gaan Suus de Groot van Sue the Night en Celine Cairo met elkaar in gesprek. Beide dames hebben op het conservatorium gezeten, maar hun muzikale wegen sindsdien zijn uniek. 

Celine Cairo
Zo besloot Celine te stoppen met het conservatorium en fulltime voor de muziek te kiezen. Op zoek naar haar eigen sound reisde de singer-songwriter naar New York en Los Angeles, waar ze begon met het schrijven en co-schrijven van liedjes voor haar eigen debuutalbum. 

Suus de Groot
Suus de Groot is het gezicht achter Sue the Night. Deze Haarlemse band heeft inmiddels twee albums op zijn naam staan en was de vaste huisband van De Wereld Draait Door in het twaalfde seizoen (2016-2017). Naast Sue the Night verzorgt Suus ook workshops stemtechniek en geeft ze vocal coaching.