Social Facebook Instagram LinkedIn Youtube

Sena Muziekproductiefonds (MPF)

 

Je eigen opname maken? Het kan met het Sena Muziekproductiefonds

Ben je professioneel muzikant en wil je je muziek digitaal of fysiek uitbrengen, maar mis je de financiële middelen? Dan is het Sena Muziekproductiefonds wat voor jou! Het fonds kan je net dat ene duwtje in de rug geven dat nodig is voor de volgende stap in je muzikale loopbaan.

Wil je meer lezen over artiesten die een bijdrage hebben ontvangen van het Sena Muziekproductiefonds?

Artiesten aan het woord

Wie komen er in aanmerking?

1. Voor aanvragen uit het Sena Muziekproductiefonds komen alleen professionele uitvoerend kunstenaars (muzikanten) en producenten in aanmerking (meer dan 20 uur per week werkzaam als uitvoerend kunstenaar en/of producent) die een CD/muziekproductie willen uitbrengen en ingeschreven zijn bij Sena.

1.1 Producenten kunnen 5 keer, per 2 kalenderjaren, aanvragen voor 5 verschillende acts. Muzikanten kunnen 1 keer, per 2 kalenderjaren, aanvragen voor minimaal 3 tracks of een complete CD/muziekproductie.
1.2 Er mag geen nieuwe aanvraag worden gedaan door een muzikant/producent als het leningdeel van een eerdere toekenning aan de betreffende muzikant/producent niet op tijd is terugbetaald.
1.3 Er mag geen nieuwe aanvraag worden gedaan als na 2 jaar blijkt dat er geen release heeft plaatsgevonden van de CD/muziekproductie waarvoor in het verleden een bijdrage is verleend.

Let op: nieuwe subsidievoorwaarden Sena Muziekproductiefonds!

Vanwege de grote hoeveelheid aanvragen en een beperkt budget zijn de subsidievoorwaarden strenger geworden:

  • Musici die in 2023 een toekenning hebben gehad kunnen geen aanvraag doen;
  • Als je een lening van een eerdere toekenning nog niet hebt terugbetaald, kun je geen aanvraag doen;
  • Als de opname start voor 23 juni kun je geen aanvraag doen;
  • Als je geen Sena-nummer hebt kun je geen aanvraag doen.

Lees de nieuwe subsidievoorwaarden goed voordat je een aanvraag doet! Oude aanvraagformulieren worden niet in behandeling genomen!

Aanvragen bij het Sena Muziekproductiefonds kan vanaf de volgende tranche alleen nog via een online portal. Die kun je binnenkort op deze website vinden. Tot die tijd kunnen er GEEN aanvragen worden gedaan.

Subsidievoorwaarden

Logo-bestanden en uitleg  


Voor het Sena Muziekproductiefonds moet je gebruikmaken van het algemene Sena-logo. Als je vragen hebt over hoe je het logo kunt gebruiken mail dan naar communicatie@sena.nl

 

 

Het Sena Performers Muziekproductiefonds ontvangt meer dan 800 subsidieaanvragen per jaar terwijl er een budget van € 300.000 per jaar beschikbaar is. Dit betekent dat er slechts een beperkt aantal aanvragen (deels) kan worden gehonoreerd. 

De sectie Uitvoerende Kunstenaars en de sectie Producenten van Sena beslissen over het al dan niet toekennen van een subsidieaanvraag, maar laat zich daarbij adviseren door een adviescommissie.

De aanvragen van tranche 2 worden in juli beoordeeld. Je kunt uiterlijk eind juli een reactie verwachten. Het is niet mogelijk om hier over te mailen of bellen. 

Algemene vragen? Stuur een e-mail naar sociaalcultureel@sena.nl

Meld je aan en krijg waar jij recht op hebt

Aanmelden