Social Facebook Instagram LinkedIn Youtube

Over Sena

Alles over ons

Sena haalt meer uit muziek

Sena regelt de rechten van muzikanten en producenten. Zij krijgen van ons een vergoeding als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt. Elke dag zetten wij ons in voor onze rechthebbenden. Dat zijn er nu ruim 53.000.

Muzikanten en producenten krijgen hun vergoeding dankzij muzieklicenties. Bedrijven en organisaties sluiten die licenties bij ons af. Als organisatie zonder winstoogmerk betalen wij de geïncasseerde gelden zo snel mogelijk en tegen zo laag mogelijke kosten door. Op die manier krijgen de makers van muziek waar zij recht op hebben.

Sena werkt op basis van de Wet op de naburige rechten en is gevestigd in Hilversum. Voluit staat Sena voor Stichting ter Exploitatie van Naburige rechten.

Missie en Visie

Het verschil tussen Sena en Buma/Stemra

Wanneer u muziek openbaar wilt maken, krijgt u te maken met zowel Sena als BumaStemra. Wat is precies het verschil tussen deze organisaties? Bij de productie van muziek zijn verschillende partijen betrokken: de bedenkers en de makers. BumaStemra komt op voor de bedenkers en zorgt ervoor dat aangesloten componisten, tekstschrijvers en uitgevers een vergoeding ontvangen als hun muziek gebruikt wordt (het auteursrecht). Sena komt op voor de makers en zorgt ervoor dat artiesten, sessiemuzikanten en producenten een vergoeding ontvangen als hun muziek gebruikt wordt (het naburig recht).

Lid van VOI©E
Sena is aangesloten bij VOI©E, de Vereniging van Organisaties die Intellectueel eigendom Collectief Exploiteren.

Lees meer over VOI©E

Raad van Aangeslotenen
De Raad van Aangeslotenen wordt gevormd door sectie-afgevaardigden van de sectie Uitvoerende Kunstenaars en sectie-afgevaardigden van de sectie Producenten.

Samenstelling

over-sena.jpg

Benieuwd naar het effect van muziek?

Ga naar muziekwerkt.nl