Social Facebook Instagram LinkedIn Youtube

Waarom en hoe meld ik mij aan?

 

Is jouw muziek uitgezonden op radio of televisie? Of in het openbaar gedraaid? Dan heb je recht op een vergoeding.

Muziek maak je niet voor niks. In het dagelijks leven kunnen we niet zonder muziek. Voor heel wat winkels, restaurants, cafés, radiostations en televisieprogramma's maakt muziek het verschil. En als jij als artiest, sessiemuzikant of producent hebt meegewerkt aan die muziek, dan heb je recht op een vergoeding.

sidebar.jpg

Waarom en hoe meld ik mij aan?

Waarom?
Muzikanten en producenten hebben recht op een vergoeding als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt. Of is jouw muziek uitgezonden op radio of TV? Dan heb je recht op een vergoeding. Laat dus geen geld liggen en meld je aan! Aanmelden is gratis én eenvoudig.

Ben je artiest en/of producent?

Een artiest is onder andere een zanger(es), lid van een band, orkest of koor, studiomuzikant, dj/producer of dirigent. Een producent betaalt de opname, is financieel eindverantwoordelijk en eigenaar van de mastertape.

Breng je muziek uit in eigen beheer? Meld je aan als artiest én producent

Van elke track gaat 50% van de vergoeding naar de muzikant(en) en 50% naar de producent(en). Bij het uitbrengen van muziek in eigen beheer ben je naast muzikant ook producent. En heb je dus twee keer recht op een vergoeding. Hiervoor heb je wel twee accounts nodig bij Sena; één als muzikant en één als producent. Ook dien je je repertoire onder beide accounts op MySena aan te melden. In de Sena app kan dat nog makkelijker: dan meld je in één keer je repertoire voor jouw beide accounts aan.

Aanmelden

 

 

MySena

Ben je eenmaal aangemeld, dan ontvang je van ons jouw persoonlijke Sena-nummer. Hiermee heb je toegang tot onze online portal MySena. Op MySena kun je onder meer repertoire toevoegen en nota's bekijken.

Lees meer over MySena


Sena App

In de Sena app kun je jouw lopend saldo inzien. Dit is het bruto bedrag dat jij betaald krijgt bij de volgende doorbetaling. Ook biedt de app gedetailleerd inzicht in betalingen, met filters voor track, zender, muziekjaar en land. Ook kun je in de app repertoire aanmelden, tussentijds opslaan en later voltooien. Ontvang notificaties over onafgerond of ontbrekende claims. Je logt in via gezichtsherkenning of je vingerafdruk. Ben je én muzikant en producent, dan kun je switchen tussen deze accounts.  

Lees meer over de Sena App

 

 

guitarist-1031087-960-720-turn.png

Meld je aan en krijg waar jij recht op hebt

Aanmelden