Social Facebook Instagram LinkedIn Youtube

Artiesten aan het woord

Sena Muziekproductiefonds

Sena Muziekproductiefonds

Hieronder kun je verhalen lezen van muzikanten die een bijdrage hebben ontvangen van het Sena Performers Muziekproductiefonds. Wil je meer informatie over het fonds? Klik dan hieronder. 

#artiestenaanhetwoord


Meer informatie

Celine Cairo

Celine Cairo is vocalist, gitarist, componist en tekstdichter. Voor haar derde, aanstaande album vroeg ze een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

tessa-june-merelvandooren6-3.jpg

Lisa Ploeger

Lisa Ploeger is countrypopvocalist, gitarist, componist en tekstdichter. Voor haar tweede, aanstaande EP vroeg ze een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen. 


Lees verder

lisa-ploeger-hr-htn-jantina-talsma4-1.jpg

Boter bij de Vis

Mariam Tempelman en Anne-Roos van der Meijden zijn vocalisten, muzikanten, songwriters en producers. Samen vormen ze het Nederlandstalig electropopduo Boter bij de Vis. Voor hun onlangs verschenen debuutalbum 'Als er niets gebeurt' vroegen ze een toelage aan bij het bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

7x.jpg

Susanne Alt

Susanne Alt is saxofonist, componist en producer. Daarnaast is ze bandleider, DJ en labeleigenaar, onder eigen naam en als Venus Tunes Live. Voor haar nieuwe, later dit jaar nog te verschijnen nieuwe album vroeg ze een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

susannealt-saxophone-by-mikevandentoorn-2.jpg

Matangi Quartet

Arno van der Vuurst is cellist bij Matangi Quartet. Voor het album Outcast vroeg hij namens het strijkkwartet een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

matangi-outcast-duinen-7-2021-lr-de-schaapjesfabriek-112.jpg

Meetsysteem

Ricky Cherim is muzikant, vocalist en componist onder eigen naam en als Meetsysteem. Voor het album Was het maar eens niet zo’n feest, dat hij maakte met Victor de Roo, vroeg hij een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

000041010028.jpg

Alamo Race Track

Ralph Mulder is muzikant, vocalist en componist van de band Alamo Race Track. Voor het aanstaande album Groningen vroeg hij een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

door-jeroen-van-der-poel-jvdptv.jpeg

Göksel Yilmaz

Göksel Yilmaz is muzikant, vocalist en componist. Voor zijn aanstaande album Göksel Yilmaz and friends vroeg hij een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

go-ksel-photo-by-ozan-saritepe.jpg

Animistic Beliefs

Linh Luu en Marvin Lalihatu zijn muzikanten, componisten, audiovisueel kunstenaars en vocalist als duo Animistic Beliefs. Voor hun debuutalbum MERDEKA vroegen ze een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

img-4911-fotograaf-is-kenneth-owens.jpg

Sophie Straat

Sophie Schwartz is vocalist, componist en tekstdichter onder de naam Sophie Straat. Voor haar debuutalbum Smartlap is niet dood vroeg ze een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

persfoto-sophie-straat-2022-2-by-sophie-schwartz-1.jpg

Dennis van Aarssen

Dennis van Aarssen is jazzvocalist, componist en pianist. Voor het in 2023 te verschijnen tweede album How to Live vroeg hij een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

20210922-dennis-van-aarssen-2h7a9499.jpg

TRXNZ

Terence Bron is vocalist en componist onder de naam TRXNZ. Voor een tweetal singles en bijbehorende videoclips vroeg hij een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

trxnz-2.jpg

EUT

Emiel de Nennie is gitarist, vocalist, componist en gitaardocent. Hij speelt in de Amsterdamse gitaarband EUT. Voor het in 2023 te verschijnen derde album vroeg de band een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

eut-press-photo-3.jpg

MEROL

Merel Baldé is vocalist, tekstschrijver, componist en onder de naam MEROL. Voor haar onlangs verschenen debuutalbum Troostprijs vroeg ze een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

merol-klein.png

Nelleke Kuipers

"Door de lockdown had ik plotseling veel tijd. Dat was meer dan welkom, want plots moest ik zelf uitvinden hoe dat moest, een plaat produceren als je allemaal losse partijen krijgt opgestuurd. Ook uitzoeken hoe het zit met rechten, distributie, artwork en het uitbrengen van een EP is veel lastiger dan je vooraf denkt en kost ontzettend veel tijd. Het was ook heel leuk, want ik was nieuwsgierig hoe alles in elkaar steekt en kan deze kennis vast ook gebruiken bij het uitbrengen van een compleet album. Wat dat betreft is de release van Noah (Songs of Life and Circles) de volgende stap in mijn muzikale ontdekkingsreis, die mij eerder al naar Canada bracht. Ik hoop dat die reis nooit stopt.”

Lees verder

nelleke-kuipers.jpeg

Charlotte Wessels

“Het klinkt misschien vreemd, maar ik heb een superdruk en leerzaam jaar gehad. In creatief opzicht dan, want optreden ging natuurlijk nauwelijks. Met Delain, de symfonische metalband waar ik toen nog zangeres en componist van was, hadden we net een nieuw album uitbracht en stonden aan het begin van een uitgebreide Europese tournee. 2020 zou een jaar worden met veel optredens. We verheugden ons op onze eerste tournee als headliner in Scandinavië en een druk festivalseizoen. Ondanks dat er achter de schermen spanningen waren die er uiteindelijk toe zouden leiden dat Martijn (Westerholt, toetsenist/componist) met Delain als soloproject verder gaat, maakten we al plannen voor het najaar. Toen de pandemie uitbrak werden die plannen een voor een van tafel geveegd.”

Lees verder

charlotte-wessels.png

Tim Knol

“De Wandelclub startte op 1 juni. Dat was het moment dat we, na de lockdown van maart, weer met dertig mensen bij elkaar mochten komen om samen te wandelen en te genieten van optredens in de buitenlucht. Inmiddels zitten we op 1400 betalende leden. Er wordt geloot om te bepalen wie deze keer mee mag wandelen. Zaterdag zouden er drie wandelingen zijn, maar die heb ik vanmorgen geannuleerd. Gisteravond hebben Rutte en De Jonge aangekondigd dat er niet meer dan vier mensen bij elkaar mogen zijn in de buitenlucht. Ondanks dat de wandelingen hartstikke veilig zijn en mensen zich netjes aan de regels houden, mag dat dus niet meer. Terwijl, kijk naar de situaties in de supermarkten, waar iedereen vlak langs elkaar loopt. Wellicht laat ik het toch door gaan, maar dan met vier mensen en kortere wandelingen. Dat is niet rendabel, maar dat hoeft ook niet altijd. Bovendien: ik ben toch vrij en liever iets dan niets.”

Lees verder

tim-knol-bram-swarte-.jpg

Steffen Morrisson

“Ik had een fantastisch 2020 voor de boeg. Mijn eerste theatertournee The Art of Being Human was net afgerond en was met een gemiddelde opkomst van zeventig procent een succes. Met The Legends zou ik een nieuwe theatertournee gaan doen van veertig shows, eindigend in Suriname met een reeks workshops. Aansluitend zou ik mijn nieuwe cd Soul Revolution uitbrengen en met mijn band een clubtournee en festivalshows doen, met optredens in Spanje, Duitsland en Frankrijk, om in het najaar weer de clubs in te duiken tot december. Alles bij elkaar stonden er tussen de honderdvijftig en tweehonderd optredens gepland. Die vielen allemaal weg. We kregen te horen dat er een lockdown kwam toen we in de schouwburg van Deventer aan het opbouwen waren voor de soundcheck. We konden direct weer inpakken en terug naar huis. Met al die geannuleerde optredens valt 95% van je inkomen weg. Ik had wel spaargeld, maar dat gaat er sneller doorheen dan je denkt. Gelukkig was er een regeling van de overheid.”

Lees verder

johi-stmo-002.jpg

Marien Dorleijn

“Dit jaar begon goed. De eerste weken van januari zong ik de liedjes in voor de plaat die ik had gemaakt met gitarist Marzio Scholten als Opera Alaska. Die moest op 1 februari af zijn, zodat we ‘m in mei konden uitbrengen en de hele zomer konden spelen. In februari zouden we met mijn band Moss de basistracks opnemen voor ons nieuwe album dat na de zomer zou gaan verschijnen, alvorens op tournee te gaan. Maar eerst dus nog Opera Alaska. Uiteindelijk hebben we op het enige festival gespeeld dat dit jaar op de normale wijze heeft plaatsgevonden: Grasnapolsky. Een week later kwam de lockdown.”


Lees verder

opera-alaska-pr-photo.jpg

Sue the Night

Suus de Groot is vocalist, tekstschrijver, gitarist en componist onder de naam Sue the Night. Voor haar nog te verschijnen derde album vroeg ze een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

sue-the-night-2.jpg

Lizzy

Lizzy van den Herik is vocalist, tekstschrijver, componist en musicalactrice onder de naam Lizzy. Voor haar onlangs verschenen debuutalbum SEVEN STAGES vroeg ze een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

image00008.jpeg

Bart Zeilstra

Bart Zeilstra is vocalist, tekstschrijver en componist onder de naam Baas B. Met jeugdvriend Frans Frederiks vormde hij van 2004 tot 2009 het duo Lange Frans & Baas B. Samen scoorden ze zes top 40 hits (waaronder twee nummer 1 hits) en won hij een Edison. Daarna stopte hij jarenlang met de muziek. Voor zijn eerste soloalbum Die Goede Nieuwe Tijd, dat onlangs verscheen, vroeg hij een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

marjoleine-brons-.jpg

Get JeAlous

Lotta Rasva is vocalist, gitarist en componist van de driekoppige punkband Get Jealous. Zij richtte de band op in 2017 aan het ARTez Conservatorium in Enschede, waar de drie bandleden studeerden. Voor de nieuwe, tweede EP Worried vroeg ze een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

gjworried1.jpg

Han Bennink

Han Bennink is slagwerker, componist, percussionist, multi-instrumentalist en beeldend kunstenaar. Hij richtte met pianist Misha Mengelberg en saxofonist Willem Breuker in 1967 de avant-gardegroep Instant Composers Pool op, waarbij improvisatie een grote rol speelt en wisselende gastmuzikanten meespelen. Voor de nieuwe cd Komen & Gaan van het ICP-septet met Joris Roelofs en Terrie Ex vroeg hij een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

fotohanmetpijp.jpg

Melissa

Melissa Plantinga is componist, producer, muzikant en vocalist en brengt muziek uit onder diverse namen. Onder de naam Melissa won ze de Muzikale Snelkookpan tijdens BumaNL, de conferentie en festival voor de Nederlandstalige muziek. Door de winst van deze talentenjacht met haar liedje ‘Ik leef voor de nacht’ kreeg de 22-jarige Haarlemse een geldprijs van €3.000 van het Sena Productiefonds, voor een professionele studio-opname.

Lees verder

 

melissa.jpg

Banji

Banji is een indiepopband uit Utrecht, bestaande uit Morris Brandt (zang, gitaar), Gilles de Wees (multi-instrumentalist), Jasper Meurs (drums) en Twan de Roo (toetsen). Voor de eerste vier singles die de band uitbrengt, werd een financiële bijdrage aangevraagd bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

banji-2020-by-pasqual-amade-20.jpg

Lucas van Merwijk

Lucas van Merwijk is drummer, percussionist, docent, bandleider en componist, onder andere van de Cubop City Big Band. Hij vroeg namens de Cubop City Big Band een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds voor het nieuwe, nog te verschijnen album The music of Tito Rodriguez. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

Fotocredits: Stijn Brinkmann

lucas-van-merwijk-foto-stijn-brinkmann.jpeg

Doriene Marselje

Doriene Marselje is harpist. Dankzij het coronavirus werden de veertig optredens die ze in 2020 zou geven, geannuleerd. De tijd die zo vrij kwam, gebruikte ze voor het opnemen van haar nog te verschijnen tweede album. Voor het maken van dat album vroeg ze een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

 

dsc-4261-edit.jpg

BUNGALOW

BUNGALOW is componisten en producers duo Thomas Harmsen en Camille van de Pavert. Voor hun volgend jaar te verschijnen EP vroegen ze een toelage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

Fotograaf: Raymond van Mil

bungalow.jpg

Kita Menari

Micha de Jonge is drummer, zanger, componist en, in zijn eigen woorden, “een beetje gitarist”. Hij maakt muziek onder de naam Kita Menari. Voor zijn nieuwe album vroeg hij een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. Deze werd toegewezen. Daarna kwam de coronacrisis, waardoor de plannen moesten veranderen en het album eerst werd uitgebracht in een reeks losse singles.


Lees verder

thumbnail-image002.jpg

Mason

Iason Chronis is componist, producer, eigenaar van platenlabel Animal Language, feestorganisator en DJ. Hij maakt muziek onder de naam Mason en treedt ook op. Door de coronacrisis gingen zijn optredens niet door. De speciale extra tranche die het Sena Performers Muziekproductiefonds beschikbaar stelde vanwege de coronacrisis, droeg bij aan het maken van zijn nieuwe album Frisky Biscuits dat in september 2020 verschijnt.


Lees verder

unnamed.jpg

Delise

Delise de Wijze is songschrijver, gitariste, pianiste en vocaliste. Ze vroeg een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds voor haar EP Kleine dingen. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

delise.png

Tim Koehoorn

Tim Koehoorn is zanger, gitarist en componist. Hij vroeg een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds voor zijn nieuwe, nog te verschijnen album Suikerspin. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

tim-koehoorn.jpg

Panda Noir

Esmé Gabeler is vocalist, songschrijver, gitarist en toetsenist in de band Panda Noir. De vierkoppige band uit Haarlem vroeg een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds voor hun nog te verschijnen debuutalbum. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

thumbnail-panda-x-noir-zoe-heijke-001.jpg

Bart Wirtz

Bart Wirtz is altsaxofonist, bandleider, componist, arrangeur, producer, radiopresentator en concertorganisator. Hij vroeg een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds voor zijn nieuwe, nog te verschijnen album. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

bart-wirtz.jpg

Pieternel

Pieternel Osinga is songwriter, actrice, componist, theatermaakster en vocaliste. Voor haar debuutalbum Roosevelt Island vroeg ze een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

pieternel.jpg

Wies

Jeanne Rouwendaal is songschrijver, vocalist en gitarist van de Amsterdamse band WIES. De band vroeg een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

wies.jpg

Darlyn

Wessel Herbschleb is songschrijver, gitarist en vocalist van de Amsterdamse band Darlyn. De band vroeg een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

darlyn-2.jpg

Lidy Blijdorp

Lidy Blijdorp is celliste. Voor haar in 2020 te verschijnen debuutalbum Journeyers vroeg zij een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

lidy-blijdorp-3.jpg

a balladeer

Marinus de Goederen is zanger, instrumentalist en componist. Onder de naam a balladeer schrijft, zingt en speelt hij sinds 2002 liedjes, die hij alleen of met anderen uitvoert. Voor zijn aankomende, nog titelloze album vroeg hij een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

a-balladeer.png

Ruben Hein

Ruben Hein is zanger, componist, tekstschrijver, pianist en sessiemuzikant. Hij vroeg tweemaal een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds: een voor zijn derde album Groundwork Rising (2018) en een voor zijn aankomende plaat, die eind 2020 zal verschijnen. Beide aanvragen werden toegewezen.


Lees verder

cover-groundworkrising-400x400.jpg

Guus Bok

Guus Bok is zanger, componist, pianist, regisseur, presentator en acteur. Voor zijn in 2020 te verschijnen EP vroeg hij een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. Die aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

2c1.-guus-bok-solo.jpg

Tape Toy

Roos van Tuil is songschrijver, vocalist en gitarist van de Amsterdamse gitaarband TAPE TOY. De band vroeg een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds voor een reeks van zeven singles. Deze aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

Nina June

Nina June is songschrijver, vocalist, tekstdichter, componist en eigenaar van haar eigen label Red Ribbon Music. Sinds ze in 2008 professioneel muzikant werd zijn haar liedjes wereldwijd miljoenen keren gestreamd en is er een full length album verschenen (Bon Voyage, 2018) en een EP (Shadows & Riddles, 2019). Nina June won in 2018 de Zilveren Notekraker, de vakprijs voor de meest opvallende artistieke prestatie van een nieuw talent van dat afgelopen jaar.

Lees verder

nina-june-foto-kelly-alexandre-.jpg

Tessa Rose Jackson

Tessa Rose Jackson is songschrijver, componist, producer, multi-instrumentalist, vocalist en visueel kunstenaar. Naast veelgevraagd componist voor films, series en commercials brengt de Amsterdamse (1992) eigen werk uit. Zo debuteert ze onder eigen naam in 2013 met haar full length album (Songs From) The Sandbox.

Lees verder

Tessa Rose Jackson

Ntjam Rosie

Ntjam Rosie is songschrijver, jazz-zangeres en theatermaakster. In haar muziek spelen haar Kameroenese roots en mode een belangrijke rol. Ze bracht zeven albums uit, waarvan Breaking Cycles (2017) de nieuwste is. Zowel voor Breaking Cycles als voor The One (2015) vroeg ze een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. Beide aanvragen werden toegewezen.

Lees verder

Ntjam Rosie

Aafke Romeijn

Aafke Romeijn is muzikant, journalist en schrijver. Ze bracht drie albums uit, waarvan de laatste twee bij V2 in licentie verschenen. Momenteel werkt ze aan haar vierde album, dat medio 2019 verschijnt. Twee keer vroeg ze een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds: voor haar tweede album Chin. Ind. Spec.Rest. en voor haar derde album Je doet je best maar.

Lees verder

Aafke Romeijn