Social Facebook Instagram LinkedIn Youtube

ISRC

De digitale vingerafdruk voor producenten

De digitale vingerafdruk voor producenten

De International Standard Recording Code (ISRC) is een digitale vingerafdruk voor het repertoire van producenten. Het is een uniek identificatienummer voor elke afzonderlijke opname. De ISRC is zo ontwikkeld dat je controle houdt over het gebruik van jouw werk. En dat is in het huidige digitale tijdperk geen overbodige luxe. De ISRC is opgebouwd uit een ISO landcode zoals NL voor Nederland, een registratiecode van drie alfanumerieke tekens als identificatie van de producent, een jaartal en 5 cijfers die de producent zelf toekent.
Bijvoorbeeld: NLABC2012345.
Bij het aanmelden van repertoire vul je de ISRC zonder tussenliggende streepjes in. 

 

ISRC aanvragen?

Vul op deze pagina alle gegevens in. De mastereigenaar ontvangt eenmalig een mastereigenaarcode, die toegepast kan worden voor het aanmaken van ISRC’s voor zowel audio als audiovisueel repertoire.

Hiernaast de voordelen van ISRC op een rij.

Aanvragen mastereigenaarcode

De ISRC...

  • Is een handvat in de bescherming en controle van je repertoire;
  • Vergemakkelijkt het incasseren en doorbetalen van rechten;
  • Is een belangrijk hulpmiddel bij de bestrijding van piraterij;
  • Is bruikbaar op de nieuwste consumentenelektronica;
  • Maakt het repartitieproces efficiënter, waardoor sneller kan worden doorbetaald.

Video

Een video snippet uit ons webinar, waarin uitgelegd wordt een ISRC is en waarvoor je deze als producent nodig hebt, vind je hieronder.Ben je geïnteresseerd in meer tips & tricks? Wil je weten hoe je het maximale uit je muziek kunt halen, bekijk dan het ons hele webinar 'Hoe haal ik het maximale uit mijn muziek' op YouTube.guitarist-1031087-960-720-turn.png

Meld je aan en krijg waar jij recht op hebt

Aanmelden

Jacqueline Calis
Medewerker Relatiebeheer

Heb je een vraag?
Eén van onze collega's van de Afdeling Relatiebeheer helpt je graag verder. Bel naar 035 625 17 80 of e-mail naar servicedesk@sena.nl. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

WhatsApp
Klik hier of app je vraag naar
06 83 86 49 01

App ons je vraag
Je kunt op werkdagen (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur) ook met ons WhatsAppen. Voeg  06 83 86 49 01 toe aan je contacten en app ons je vraag. Je krijgt binnen 1 uur een reactie. Wanneer je gebruik maakt van WhatsApp gelden de door hen gestelde privacyregels.