Social Facebook Instagram LinkedIn Youtube

Muziek in het buitenland

 

Sena in het buitenland

Muziek is grenzeloos. En omdat veel muziek van Nederlandse bodem het ook in het buitenland goed doet, is het belangrijk om je rechten ook buiten de landsgrenzen te regelen. Sena regelt jouw rechten, ook in het buitenland.

Sena werkt grensoverschrijdend

De meeste Europese landen hebben een vergelijkbare naburige rechten wetgeving als in Nederland. Dit betekent dat als jouw muziek in andere landen gedraaid wordt, jij als maker recht hebt op een vergoeding. Wij hebben afspraken met diverse buitenlandse organisaties. Dankzij deze afspraken hoef jij je alleen aan te melden bij Sena. Hiervoor is het wel belangrijk dat je ons een wereldwijd mandaat geeft, of de rechten per titel per land aangeeft, zodat wij jou kunnen vertegenwoordigen in het buitenland. Wij zorgen er dan voor dat als jouw muziek over de grens gedraaid wordt, je ook hier een vergoeding voor krijgt.

Hoe werkt onze incasso in het buitenland?

Is jouw muziek gedraaid in het buitenland? Meld je repertoire dan zo snel mogelijk bij ons aan. Hierbij geldt: hoe eerder, hoe beter. Wij gaan dan meteen voor je aan de slag om je vergoeding uit het buitenland te innen.

Werkwijze incasso buitenland

Lees meer over bronbelasting

Heb jij als producent repertoire in het buitenland uitgebracht?

Producenten die hun repertoire in het buitenland hebben uitgebracht, kunnen ons een mandaat verlenen om hun naburige rechten in het buitenland te incasseren. Wel dien je nog in het bezit te zijn van de rechten voor de "billijke vergoeding". Oftewel: je hebt geen incassovolmacht afgegeven of jouw rechten weggegeven aan de licentienemer.

Rechten per titel per land

Om nauwkeurig en correct claims in te dienen, vragen wij de rechten per titel per land op. Op die manier voorkomen we ook dubbele claims. En zo hoef jij niet onnodig lang op je vergoeding te wachten en krijg je zo snel mogelijk waar je recht op hebt.

How to voor MySena: instellen rechten per titel per land voor producenten

Playlists uit het buitenland

Wij verwerken de playlists van een groot aantal RTV zenders uit het buitenland. Wil je weten welke zenders wij verwerken, stuur dan een mailtje naar servicedesk@sena.nl met de landen waarvoor je dit wilt weten en wij sturen je de zenders toe.

guitarist-1031087-960-720-turn.png

Meld je aan en krijg waar jij recht op hebt

Aanmelden