Social Facebook Instagram LinkedIn Youtube

Sena Performers Fonds (SoCu)

 

Maakt festivals, muziekopnames en evenementen mogelijk

Elk jaar ondersteunt Sena Performers allerlei projecten op Sociaal-Cultureel (SoCu) vlak. Van showcases, festivals en muziekwedstrijden tot het helpen financieren van albumopnames. Voorbeelden van SoCu-projecten zijn Sena Performers Talent Stages op de Bevrijdingsfestivals, Sena Performers European Guitar Award, Sena Performers Muziekproductiefonds, Sena Performers Dutch Jazz Competition en Cello Biënnale Amsterdam.

Met name de sectie Uitvoerende Kunstenaars (muzikanten) kent een actief SoCu-beleid. Het doel van de sectie is duidelijk: talentontwikkeling en het stimuleren van fatsoenlijk betaalde werkgelegenheid voor musici. Om aan deze doelstelling te voldoen, reserveert Sena Performers drie procent van de doorbetaalde gelden bestemd voor muzikanten. Dit bedrag komt volledig ten goede aan SoCu-projecten.

sidebar-7.jpg

Aanvraag doen

Heb jij een project dat de aandacht verdient en wil je een subsidieaanvraag doen? Check dan eerst de voorwaarden waarin staat aan welke eisen de aanvraag moet voldoen. Voldoet het project aan de gestelde eisen, vul dan het aanvraagformulier in. Het aanvraagformulier (inclusief bijlagen en in één document) stuur je per e-mail naar sociaalcultureel@sena.nl. Alle documenten vind je hieronder. 


Let op! Met ingang van 1 januari 2024 gaat de gagenorm omhoog naar € 320,- per muzikant per concert voor alle projecten die in 2024 plaatsvinden.

Downloads:

Subsidievoorwaarden Sociaal-Culturele gelden

Aanvraagformulier Sociaal Culturele Projecten

Sena-logo en uitleg gebruik logo


Afhankelijk van de aard van de aanvraag, stuur je het aanvraagformulier ter attentie van de Sectie Uitvoerende Kunstenaars van de Raad van Aangeslotenen (voor muzikanten) of de Sectie Producenten van de Raad van Aangeslotenen (voor producenten).

Het Sena Performers Fonds ontvangt heel veel aanvragen en heeft slechts een beperkt budget beschikbaar. Dit betekent dat er slechts een beperkt aantal aanvragen kan worden gehonoreerd. Het is een privaat fonds waarbij je niet in beroep kunt gaan. 

Vragen? Stuur een e-mail naar sociaalcultureel@sena.nl.


.

guitarist-1031087-960-720-turn.png

Meld je aan en krijg waar jij recht op hebt

Aanmelden