Sena Performers Fonds | Sena
Social Facebook Instagram Twitter LinkedIn Youtube

Sena Performers Fonds

 

Maakt festivals, muziekopnames en masterclasses mogelijk

Elk jaar ondersteunt Sena Performers allerlei projecten op Sociaal-Cultureel (SoCu) vlak. Van showcases, festivals en muziekwedstrijden tot het helpen financieren van albumopnames. Voorbeelden van SoCu-projecten zijn Sena Performers Talent Stages op de Bevrijdingsfestivals, Sena Performers European Guitar Award, Sena Performers Muziekproductiefonds, Sena Performers Dutch Jazz Competition en Cello Biënnale Amsterdam.

Met name de sectie Uitvoerende Kunstenaars (muzikanten) kent een actief SoCu-beleid. Het doel van de sectie is duidelijk: talentontwikkeling en het stimuleren van fatsoenlijk betaalde werkgelegenheid voor musici. Om aan deze doelstelling te voldoen, reserveert Sena Performers drie procent van de geïncasseerde gelden bestemd voor muzikanten. Dit bedrag komt volledig ten goede aan SoCu-projecten.

sidebar-7.jpg

Coulanceregeling Sena Performers Fonds i.v.m. de Coronamaatregelen van de Rijksoverheid

De coulanceregeling geldt alleen voor festivals en evenementen die al een toekenning hebben gekregen uit het Sena Performers Fonds en die hun festival/evenement noodgedwongen moeten annuleren.

Het Sena Performers Fonds houdt maximaal 70% van het toegekende bedrag beschikbaar voor het betalen van de gages van de musici voor wie bij het fonds subsidie is aangevraagd. Dit bedrag gaat tot een maximum van € 14.000,- .

Overzicht coulancebesluiten Sena Performers Fonds


Let op: vanuit Sena Performers Fonds is het noodzakelijk dat de betaling van muzikanten voorrang heeft. Dit zien wij graag terug in een transparant financieel en inhoudelijk eindverslag. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen via sociaalcultureel@sena.nl.

We wensen u sterkte in deze zo onzekere tijden voor de muzieksector.

Aanvraag doen

Heb jij een project dat de aandacht verdient en wil je een subsidieaanvraag doen? Check dan eerst de voorwaarden waarin staat aan welke eisen de aanvraag moet voldoen. Voldoet het project aan de gestelde eisen, vul dan het aanvraagformulier in. Het aanvraagformulier (inclusief bijlagen en in één document) stuur je per e-mail naar sociaalcultureel@sena.nl. Alle documenten vind je hieronder. 

Downloads:

Subsidievoorwaarden sociaal culturele gelden

Aanvraagformulier Sociaal-Culturele projecten


Sena performers logo (zip bestand)


Afhankelijk van de aard van de aanvraag, stuur je het aanvraagformulier ter attentie van de Sectie Uitvoerende Kunstenaars van de Raad van Aangeslotenen (voor muzikanten) of de Sectie Producenten van de Raad van Aangeslotenen (voor producenten).

Vragen? Stuur een e-mail naar sociaalcultureel@sena.nl.

guitarist-1031087-960-720-turn.png

Meld je aan en krijg waar jij recht op hebt

Aanmelden