Terug

Als muziek in de oren van... TivoliVredenburg

Muziek is een bepalende factor voor winkels en restaurants. In de horeca zorgt het voor sfeer en zorgt het ervoor dat gasten zich welkom voelen, langer blijven en bovendien meer uitgeven. Voor TivoliVredenburg is muziek zoveel meer dan alleen een smaakmaker; muziek stroomt daar door de aderen.  Maar wat voor soort muziek wordt er precies in het restaurant en café afgespeeld? En wat zou TivoliVredenburg zijn zónder muziek? We spreken met Sytse Wils, programmeur bij TivoliVredenburg.

TivoliVredenburg is een unieke concert- en evenementenlocatie in het hart van het land, namelijk Utrecht. Op ruim 30.000 vierkante meter verdeeld over vijf zalen en diverse tussenruimtes vinden jaarlijks meer dan 750 concerten en (zakelijke) evenementen plaats. TivoliVredenburg heeft een totale zaalcapaciteit van 5.500 personen, een café en een restaurant.

Muziek voor iedereen
In TivoliVredenburg komen alle muzieksoorten aan bod onder één dak. Het is een huis van en voor iedereen. Voor de Utrechter en de internationale bezoeker, voor jong en oud, voor de amateur en de professional. Dus ook de muziek in het restaurant en café moet voor iedereen goed voelen. De muziek die bekend is bij het grote publiek zul je hier niet snel horen. “De mainstream muziek die is al overal. Ik denk dat als het over TivoliVredenburg gaat, dat wij ook wel de plicht hebben om te laten horen dat er nog zoveel meer muziek is”, aldus Sytse. “We proberen altijd een goede mix te maken. Er mag wel wat herkenning inzitten, maar het grote bezwaar bij herkenbare nummers is dat je erdoor wordt afgeleid.”

De waarde van muziek in de horeca
Horeca en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Muziek trekt bezoekers die dansen, genieten én bestellen. Muziek is dus goed voor de omzet. Dat geldt voor TivoliVredenburg, maar uit onderzoek blijkt ook dat 62% van de horecabezoekers langer blijft wanneer er muziek gedraaid wordt. Ook is 63% bereid iets meer te betalen voor consumpties als er leuke muziek op staat. Weten wat muziek nog meer doet? Op Muziek Werkt staan meer feiten, cijfers en verhalen over het effect van muziek in de horeca.