Terug

Als muziek in de oren van... Jongeneel Verpakkingen

05-10-2020

Muziek luisteren tijdens het werk heeft een positief effect op de productiviteit. Niet alleen zijn werknemers die naar muziek luisteren tijdens hun werk sneller klaar met hun werkzaamheden, ze komen ook op betere ideeën. Muziek zou de stemming en daarmee de productiviteit positief beïnvloeden. Ook bij Jongeneel Verpakkingen speelt muziek een belangrijke rol. We spreken met Julia Paalman over de rol van muziek op de werkvloer en in de showroom. 

Jongeneel Verpakking is een groothandel in verpakkingsmaterialen, relatiegeschenken en kerstpakketten. In de showroom is gekozen voor muziek om klanten op hun gemak te stellen en ze een fijne winkelervaring te bieden. In het najaar, als de showroom zich opmaakt voor kerst, wordt er kerstmuziek gedraaid om bezoekers in de stemming te brengen. 

Fluiten en een dansje
In het magazijn staat andere muziek op dan in de showroom. De werknemers in het magazijn moeten zich op hun gemak voelen. De muziek staat hier dan ook harder en vaak fluiten ze mee met de muziek of doen ze een dansje.  

Met salsa in de wacht
Een wachtmuziek kan zoveel doen. Klanten die Jongeneel Verpakkingen bellen komen eerst even in de wacht en horen dan een lekker salsamuziekje. Ze zijn dan teleurgesteld dat ze maar zo kort in de wacht staan. 

Wat is de waarde van muziek in jouw onderneming? Op Muziek Werkt staan meer feiten, cijfers en ervaringen van ondernemers over het effect van muziek op de werkvloer. Of doe de muziektest en ontdek welk type muziek het beste bij jouw zaak past.