3 vragen aan: Samantha Steenwijk | Sena
Terug

3 vragen aan: Samantha Steenwijk

14-01-2020
samantha-steenwijk-crop-2.jpg

Wat komt er allemaal bij kijken wanneer je je geld wilt verdienen met het maken van muziek? In de rubriek “3 vragen aan” vertellen muziekmakers over het ondernemerschap dat onlosmakelijk verbonden is aan hun werk. Deze keer: Samantha Steenwijk. De Nederlandse zangeres maakte in 2009 een vliegende entrée met 'Kom ga met mij'. Ze wordt talent van de maand op het themakanaal van Sterren.nl. Ze ontvangt een BUMA NL nominatie voor beste talent en beste zangeres. Samantha doet in 2017 mee aan The Voice of Holland waar zij als tweede eindigt en het grote publiek haar leert kennen.  

1. Hoe heb jij ervoor gezorgd dat jij kunt leven van je muziek?
"Dat kan, denk ik, maar op één manier en dat is: keihard werken. Je moet doorzetten, nooit genoegen nemen met minder en nooit nee zeggen. In sommige branches moet er iets ‘ludieks’ gebeuren om aandacht te krijgen. Ik had dat geluk gehad met ‘The Voice of Holland’ waardoor het grote publiek mij leerde kennen. Het duurde 15 jaar om te zijn waar ik nu ben, maar ik heb nooit de moed verloren."

2. Hoe zie je de toekomst voor je?
"Het gaat me op dit moment gelukkig voor de wind. We zijn erg druk bezig met liedjes te schrijven om daarmee een eigen identiteit te kunnen creëren. Uiteraard zou het fijn zijn als het Nederlandse publiek die liedjes zou omarmen."

3. Wat wil jij betekenen voor andere jonge Nederlandstalige zangers?
"Ik hoop dat ik een houvast kan zijn voor mensen of beginnende artiesten waarbij het even niet mee zit in hun carrière: de aanhouder wint!"