Terug

1 minuut met... Remy van Kesteren

Hij is nog jong, maar heeft al een succesvolle carrière achter de rug: harpist Remy van Kesteren. Hij won vele prijzen met zijn harpmuziek en reisde de hele wereld over voor concerten. Maar kortgeleden besloot Remy dat hij méér wilde dan op klassieke wijze harp spelen. Met een nieuwe stijl geeft hij zijn carrière een extra dimensie.

Een jaar lang speelde Remy geen harp en ging hij op zoek naar een ander muzikaal geluid. Dit resulteerde in het album Shadows, het album waar Remy zijn eigen, persoonlijke muzikale taal neerzet. Door los van de harp op zoek te gaan naar de muziek zijn er op het album nu ook synthesizers, drums, saxofoons en hoorns te horen. 
Op het podium worden zijn nieuwe klanken ondersteunt door een band en visuals. “Het podium is opeens een soort club geworden,” omschrijft hij deze nieuwe stijl.

1 minuut met Remy van Kesteren
Hoe ervaart Remy de weg die hij is ingeslagen? Wat betekent dit voor zijn carrière en inkomsten? En wat zou hij beginnende muzikanten willen meegeven? Ontmoet Remy in de bovenstaande één minuut met... video. 

Hoe verdien jij je brood?
Benieuwd naar hoe andere artiesten hun carrière aanpakken? In 'Hoe verdien jij je brood' gaan muziekmakers Suus de Groot van Sue the Night en Celine Cairo met elkaar in gesprek. Hoe kom je als beginnend artiest in de spotlights? En hoe kun je rondkomen van het maken van muziek?

Bekijk de video met Suus de Groot en Celine Cairo