Terug

1 minuut met... Tino Martin

Met zijn nummer ‘Jij liet me vallen’ wist Tino Martin in 2014 door te breken bij het grote publiek. Zijn carrière kwam in een stroomversnelling en sindsdien heeft Tino onder andere de Edison Popprijs gewonnen en grote concerten gegeven in de Heineken Music Hall en Ziggo Dome. Daarnaast is hij te zien in het tv-programma Beste Zangers en ging hij er in 2018 vandoor met de Sena Performers Award voor het Nederlandse Levenslied.

Met een optreden in het Olympisch stadion in Amsterdam in het verschiet lijkt de muzikale carrière van Tino van een leien dakje te gaan. Maar dit is zeker niet altijd zo geweest: de weg naar de top was lang. Terwijl hij als kleine jongen al niets liever deed dan zingen op zijn slaapkamer. Vanaf zijn veertiende zong hij al in de strandtent van zijn oom en tante.

1 minuut met Tino Martin
Hoe kijkt hij terug op zijn beginjaren? Wat betekent muziek voor hem? En heeft hij ooit overwogen zijn muzikale carrière aan de wilgen te hangen? Ontmoet Tino in de bovenstaande één minuut met... video. 

“In het begin heb je gewoon advies nodig”
Wat komt er allemaal bij kijken wanneer je je geld wilt verdienen met het maken van muziek? In de rubriek “3 vragen aan” vertelt Tino Martin over het ondernemerschap dat onlosmakelijk verbonden is aan zijn werk. Lees hier welke stappen hij heeft gezet om te komen waar hij nu is