Terug

(Un)heard Music festival

01-05-2020 t/m 04-05-2020
matangi3.jpg

Niet alle muziek mocht of mag ‘gehoord’ worden. Tijdens oorlogen of onder dictaturen staat de vrijheid van kunstenaar onder druk. Maar zelfs in onmogelijke situaties vinden componisten, beeldend kunstenaars en musici een weg om zich te kunnen uiten. Het (Un)heard Music Festival staat in het teken van deze kunstenaars. Hoe leef en overleef je met muziek in extreme omstandigheden?

Tijdens deze vierde editie staan werken van ‘entartete’ componisten centraal en wordt beeldende kunst getoond van kunstenaars waarvan dat tijdens de Tweede Wereldoorlog niet mogelijk was. Matangi voert speciaal voor het 20 jarig jubileum het strijkkwartet concert van de Erwin Schulhoff uit samen met Ensemble Insomnio. Verder staan werken van componisten die zelfs in de concentratiekampen hebben doorgecomponeerd op het programma: Gideon Klein, Emil Frantisek Burian en Pavel Haas zaten samen in Theresienstadt en hebben daar de mooiste muziek op papier gezet. 

Naast de concerten is er een uitgebreid, gratis randprogramma met gesprekken, lekker eten, een film en een kinderworkshop.