Terug

Terugblik Vergadering van Aangeslotenen 8 mei j.l.

24-05-2023
merijnsoeters-online-2630.jpg

Maandag 8 mei was TivoliVredenburg het decor voor de jaarlijkse Vergadering van Aangeslotenen (VvA) van Sena. Tijdens deze vergadering worden onze rechthebbenden bijgepraat over het afgelopen jaar, worden de financiële resultaten besproken en overige activiteiten van Sena toegelicht.

De VvA werd dit jaar begeleid door Radio 2 dj Jan-Willem Roodbeen. Voor het eerst werd de bijeenkomst muzikaal omlijst. Zangeres Blackbird zong enkele nummers tussen de vergadering door.

De VvA vond op twee momenten plaats. In de ochtend kwam de sectie Producenten bijeen. Onder voorzitterschap van Jan Favié werd een toelichting gegeven op de bedrijfsvoering van Sena van het afgelopen jaar. Dit werd gedaan door Hendrik-Jan de Mooij, voorzitter van de Raad van Toezicht, en het bestuur (Markus Bos en Hans Moolhuijsen), aangevuld met het managementteam van Sena (Chantal Rooke en Sander Teekens).

Het Sociaal-Cultureel (SoCu) beleid van de sectie Producenten werd toegelicht door Olivier de Neve, adviseur van de sectie voor het SoCu-beleid.

Tijdens de vergadering werden enkele mutaties in de Raad van Aangeslotenen bij de producenten aangekondigd. Eric Jan Loon trad na negen jaar terug uit de sectie. Zijn zetel en een nog niet ingevulde zetel, zullen worden ingenomen door Fione van Gestel en Edzer Leenstra. Na enkele besluiten en vragen vanuit de zaal werd de vergadering gesloten.

Na de lunch vond de vergadering van de sectie Uitvoerende Kunstenaars plaats. Matthijs van Duijvenbode leidde, als voorzitter van de sectie, de vergadering in goede banen. Ook nu lichtten de voorzitter van de Raad van Toezicht, het bestuur en het managementteam het afgelopen jaar van Sena toe. Lid van de Raad van Aangeslotenen en verantwoordelijk voor het SoCu-beleid van de Uitvoerende Kunstenaars, Anita Verheggen, presenteerde de resultaten en het komende SoCu-beleid aan de aanwezige uitvoerende kunstenaars.

Na enkele vragen uit de zaal werd de vergadering afgesloten en werd met een positief gevoel op de VvA teruggekeken.

Wil je alle resultaten van Sena over 2022 rustig terug lezen? Bekijk het jaarverslag van 2022 op onze website: www.sena.nl/jaarverslag
Alle cijfers in vogelvlucht bekijken? Bekijk hier de animatie met de jaarcijfers.