#OpenCultuur | Sena
Terug

#OpenCultuur

20-01-2022
fjgftozx0aaugnn.jpg

Hoe Covid-19 zich deze winter en de komende jaren precies gaat ontwikkelen is onzeker, maar dát het virus voor langere tijd impact zal hebben op de samenleving, is zeker. Musea, concertzalen, poppodia, festivals, theaters, filmhuizen, bioscopen, monumenten, presentatie-instellingen, cultuurcentra, congressen, beurzen, nachtcultuur - zij hebben alles op alles gezet om veilig en verantwoord open te blijven.

Maar, ze blijven DICHT voor publiek. Het is voor ons moeilijk te begrijpen dat culturele instellingen dicht moeten blijven. De maatregelen zorgen voor nieuwe (financiële) schade in de sector, voor organisaties én werkenden in deze sector.

De Federatie Auteursrechtbelangen is aangesloten bij de Taskforce culturele en creatieve sector. Dit grote collectief voert actie om de sector zo snel mogelijk weer aan de gang te krijgen. Het openings- en herstelplan van de Taskforce is vanochtend gepubliceerd en gepresenteerd aan de regering. Een van de acties die vandaag is georganiseerd door de podiumkunsten is Kapsalon Theater, waarbij theaters in Nederland eenmalig worden omgebouwd tot kapsalon. Wachten bij de kapper is nog nooit zo leuk geweest met een (muzikaal) optreden!

Laten we hopen dat de culturele sector snel weer open kan. Als er iets duidelijk is geworden deze crisis dan het is wel dat mensen de inspiratie, verbinding, troost en vreugde van kunst en cultuur missen. Samen uitgaan, een live beleving - het zijn momenten die het leven kleur en betekenis geven.

#OpenCultuur