Terug

Interview: Het creëren van meer draagvlak en begrip heeft prioriteit

21-12-2022
hd-wallpaper-ge2edebf7e-1920.jpg

Sena benadrukt al jaren wat de kracht van muziek is en wat het voor organisaties kan betekenen. De organisatie heeft er dit jaar voor gekozen om muziekgebruikers en rechthebbenden veel meer samen te brengen om die verbinding te zoeken, maar ook meer begrip voor elkaar te krijgen. Dat werpt zijn vruchten af. Ook met organisatoren van (dance)evenementen wordt de relatie steeds beter.

We hebben te maken gehad met een extreem lange juridische procedure die uiteindelijk door de Hoge Raad is beslist”, vertelt Manager Licenties Chantal Rooke. Dankzij die uitspraak uit eind 2021 kan Sena eindelijk voor hun rechthebbenden gaan innen bij (dance)evenementen. “We gaan nu heel sterk inzetten op onze klant- en servicegerichtheid. Dat betekent dat organisatoren actief worden benaderd. Om te vertellen wie we zijn, waar we voor staan en vooral om te kijken of we met elkaar tot een goede constructieve basis en samenwerking kunnen komen nu en voor de toekomst. Daarin is een duidelijke uitleg op de vraag hoe de gelden worden doorbetaald heel ­cruciaal.”

Chantal Rooke en Dominique Franken hadden een interview met Entertainment Business over het creëren van meer draagvlak en begrip voor de rol die Sena heeft om de belangen artiesten, producenten en, organisatoren te vertegenwoordigen. Het heeft de hoogste prioriteit. 

Lees het hele interview hier