Terug

Betaling muziekproducenten en artiesten onder druk – vraag Europarlementariërs om voor de Copyright Directive te stemmen

21-03-2019
copyright-40632-1280.png

Betaling muziekproducenten en artiesten onder druk – vraag Europarlementariërs om voor de Copyright Directive te stemmen
- Een initiatief van NVPI Audio en Ntb -

Wat staat er op het spel?

Op dinsdag 26 maart stemt het Europees parlement over een voorstel om auteursrechten in de digitale markt op EU-niveau beter te beschermen. Dit is nodig omdat dominante internetplatforms tot nu toe weigeren om een adequate vergoeding aan makers te verstrekken.

Maar liefst 1,3 miljard gebruikers van muziek streamingdiensten wereldwijd leverden muziekmakers en artiesten in 2017 slechts 856 miljoen dollar op. Een schamele 65 dollarcent per gebruiker. 

De Nederlandse muzieksector zit volop in een digitale transitie. Voor een goede toekomst is een dynamische en gezonde markt nodig. De huidige dominante positie van de grote internetplatforms betekent een aanzienlijke inkomstenderving voor de creatieve sector. 

Er zijn helaas campagnes opgestart om de cruciale stemming in het Europees parlement negatief te beïnvloeden. NVPI Audio en Ntb roepen belanghebbenden op om Nederlandse Europarlementariërs aan te schrijven met het verzoek om voor het wetsvoorstel te stemmen en Sena ondersteunt dit initiatief.

Meer actie is nodig. Wat kunt u zelf doen?

Het is van cruciaal belang dat Europarlementariërs opgeroepen worden om voor het voorstel te stemmen dat bijdraagt aan een eerlijke betaling voor het online gebruik van uw creaties. U kunt berichten van NVPI Audio, Ntb en/of Sena retweeten om zo aan de betrokken Europarlementariërs te laten weten dat dit van groot belang voor u is.

Voorbeeldboodschappen voor Twitter

De Copyright Directive voor de digitale markt is cruciaal om te zorgen voor een eerlijke betaling van artiesten en muziekproducenten.  Stem daarom voor voorstel 2016/0280,COD

Stem voor betere bescherming van auteursrechten om componisten en artiesten ook online hun brood te laten verdienen. Stem daarom voor de Copyright Directive voor de EU Digital Single Market.

Muziekproducenten en artiesten hebben recht op een eerlijke betaling voor online gebruik van hun creaties. Stem daarom voor de Copyright Directive voor de EU Digital Single Market.

We adviseren u om geen hashtags # te gebruiken om niet in een campagnediscussies met tegenstanders te komen. Het gaat erom dat er signalen komen van mensen die zelf in de industrie zitten.

Lijst van Europarlementariërs die hun standpunt nog niet bekend hebben gemaakt

PvdA - EP

Kati Piri

https://twitter.com/KatiPiri

CDA - EP

Wim van de Camp

https://twitter.com/WimvandeCamp

CDA - EP

Esther de Lange

https://twitter.com/Esther_de_Lange

CDA - EP

Annie Schreijer-Pierik

https://twitter.com/AnnieSchreijer

CDA - EP

Lambert van Nistelrooij

https://twitter.com/LvNistelrooij

VVD - EP

Jan Huitema

https://twitter.com/jhuitema

VVD - EP

Hans van Baalen

https://twitter.com/hansvanbaalen

PvdA - EP

Agnes Jongerius

https://twitter.com/a_jongerius

CU - EP

Peter van Dalen

https://twitter.com/petervdalen

SGP - EP

Bas Belder

https://twitter.com/BasBelderMEP

PVV - EP

Marcel de Graaff

https://twitter.com/MJRLdeGraaff

SP - EP

Dennis de Jong

https://twitter.com/DdJong

CDA - EP

Jeroen Lenaers

https://twitter.com/jeroen_lenaers

SP - EP

Anne-Marie Mineur

https://twitter.com/AnneMarieMineur

PVV - EP

Olaf Stuger

https://twitter.com/OlafStuger

VVD - EP

Caroline Nagtegaal

https://twitter.com/C_Nagtegaal

PVV - EP

André Elissen

https://twitter.com/AndreElissen


Henk Westbroek schreef voor het Performers Magazine een column, lees hier de voorpublicatie.

website-nvpi-kleur-klein.jpg

logo-ntb.png