Terug

Anita Verheggen bekroond met De Veer

22-01-2024
anita-verheggen.jpeg

Afgelopen vrijdag, tijdens Eurosonic Noorderslag, ontving Anita Verheggen De Veer 2024 uit handen van directeur Frank Helmink van Buma Cultuur.

De Veer is een onderscheiding van Buma Cultuur als blijk van waardering voor iemand uit de muziekindustrie die zich voor een langere periode verdienstelijk heeft ingezet voor het Nederlandse repertoire.

Anita is al jaren lid van onze Raad van Aangeslotenen. De kans is groot dat als je een aanvraag hebt gedaan voor het Sena Muziekproductiefonds dat Anita deze heeft beoordeeld. Daarnaast heeft ze zich hard gemaakt voor de Sena-gagenorm: een eerlijke vergoeding voor muzikanten. Samen met de sectie producenten heeft ze de Upstream-regeling opgezet. Dit is specifiek bedoeld voor mid-career muzikanten om ze verder op weg te helpen.

"De wereld had er voor muzikanten een stuk minder florissant uitgezien, als zij zich de afgelopen jaren niet voor deze beroepsgroep had ingezet." Zo vat het juryrapport de betekenis van Anita voor onze sector kort en bondig samen. Dat kunnen wij alleen maar beamen!

Namens alle collega's van Sena: Anita, Gefeliciteerd!!