Social Facebook Instagram Twitter LinkedIn Youtube

Sena Performers Muziekproductiefonds

 

Je Eigen opname maken? Het kan met het Sena Performers Muziekproductiefonds

Ben je professioneel muzikant en wil je je muziek digitaal of fysiek uitbrengen, maar mis je de financiële middelen? Dan is het Sena Performers Muziekproductiefonds wat voor jou! Het fonds kan je net dat ene duwtje in de rug geven dat nodig is voor de volgende stap in je muzikale loopbaan.

Wil je meer lezen over artiesten die een bijdrage hebben ontvangen van het Sena Performers Muziekproductiefonds?

Artiesten aan het woord

Actieve Aanvraagronde Tranche 4 Sena Muziekproductiefonds

Aanvraagronde 4 2020: 29 juni 2020 tot en met 1 november 2020

Deze tranche van het Sena Muziekproductiefonds* heeft andere, meer soepelere subsidiecriteria. Dit zijn:  

  • Performers en producenten kunnen een aanvraag doen;
  • Het eigen beheer criterium vervalt;
  • Aanvragen voor artiesten kunnen ook door platenmaatschappijen gedaan worden;

* Doordat zowel performers als producenten een aanvraag kunnen doen in deze tranche is de naam aangepast naar Sena Muziekproductiefonds i.p.v. Sena Performers Muziekproductiefonds.

Aanvraagformulier tranche 4
Voorwaarden tranche 4

Let op!
- Als je dit jaar in een eerdere tranche een bijdrage het gekregen uit het Sena Performers Muziekproductiefonds kom je in 2020 niet voor een tweede bijdrage in aanmerking.
- Als je een aanvraag voor een bijdrage uit het Noodfonds Muziek hebt gedaan, moet dit vermeld worden in de bij te leveren begroting (de bijdrage uit het noodfonds mag niet opgevoerd worden als eigen bijdrage in het project).
- Wie een bijdrage ontving of ontvangt uit Upstream: Music kan geen aanvullende aanvraag doen bij het Sena Muziekproductiefonds.

Zondag 1 november 2020 is de deadline van deze aanvraagronde. 

De Sectie Uitvoerende Kunstenaars en de Sectie Producenten van Sena beslist over het al dan niet toekennen van een subsidieaanvraag, maar laat zich daarbij adviseren door een adviescommissie. De samenstelling van de commissie die deze tranche beoordeelt wordt in het najaar bekend gemaakt.  

Bezwaar
Indien je aanvraag voor deze tranche bij het Sena Muziekproductiefonds (gedeeltelijk) is afgewezen, bestaat de mogelijk om hiertegen bezwaar aan te tekenen.

Voorwaarden bezwaar


Aanvraagronde Tranche 3 Sena Performers Muziekproductiefonds

De aanvragen van Tranche 3 zijn inmiddels beoordeeld. 
De Sectie Uitvoerende Kunstenaars van Sena beslist over het al dan niet toekennen van een subsidieaanvraag maar laat zich daarbij adviseren door een adviescommissie. Deze commissie wordt momenteel gevormd door Dominique Citroen, Ellister van der Molen en Michel Peek.

Bezwaar
Indien je aanvraag voor het Sena Performers
Muziekproductiefonds (gedeeltelijk) is afgewezen, bestaat de mogelijk om hiertegen bezwaar aan te tekenen. 

Voorwaarden bezwaar

 

Aanvraagrondes 2021

Ook in 2021 hebben we weer diverse aanvraagrondes. Hieronder en hiernaast vind je een overzicht. Binnen 3 maanden ontvangen de aanvragers bericht over de beoordeling van hun aanvraag.

Aanvraagrondes 2021:

Aanvraagronde 1: 2 november 2020 t/m 7 maart 2021
Aanvraagronde 2: 8 maart 2021 t/m 6 juni 2021
Aanvraagronde 3: 7 juni 2021 t/m 31 oktober 2021

Wil jij ook je eigen opname maken? Check dan eerst de voorwaarden 2020-2021 (let op, dit zijn de algemene voorwaarden, voor tranche 4 2020 gelden andere voorwaarden, zie in de kolom links) en kijk of jouw aanvraag in aanmerking komt voor financiering. Voldoet jouw aanvraag aan de eisen, vul dan het aanvraagformulier in. Stuur je aanvraagformulier (inclusief bijbehorende bijlagen en in één document) per e-mail naar sociaalcultureel@sena.nl.

Het Sena Performers Muziekproductiefonds ontvangt meer dan 500 subsidieaanvragen per jaar terwijl er een budget van
€ 300.000 per jaar beschikbaar is. Dit betekent dat er slechts een beperkt aantal aanvragen kan worden gehonoreerd. De Sectie Uitvoerende Kunstenaars van Sena beslist over het al dan niet toekennen van een subsidieaanvraag maar laat zich daarbij adviseren door een adviescommissie. Deze commissie wordt momenteel gevormd door Dominique Citroen, Ellister van der Molen en Michel Peek. De aanvragen worden op basis van de, bij de subsidievoorwaarden genoemde, criteria door de commissie beoordeeld. 

Vragen? Stuur een e-mail naar sociaalcultureel@sena.nl.

guitarist-1031087-960-720-turn.png

Meld je aan en krijg waar jij recht op hebt

Aanmelden