Social Facebook Instagram LinkedIn Youtube

TRXNZ

"Je wilt momentum creëren als opkomend talent en progressie boeken door één voor één stappen te zetten en zo steeds hogerop te komen. Daarvoor moet ik investeren."

TRXNZ

Terence Bron is vocalist en componist onder de naam TRXNZ. Voor een tweetal singles en bijbehorende videoclips vroeg hij een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.

“Ik ben nu twee jaar bezig onder de naam TRXNZ en sta op het punt om keihard voor de muziek te gaan. Dankzij het fonds kon ik bij mijn producer studio-uren boeken en de mixage en mastering betalen voor een tweetal singles, evenals een deel van de kosten voor het maken van de bijbehorende videoclips. Je wilt momentum creëren als opkomend talent en progressie boeken door één voor één stappen te zetten en zo steeds hogerop te komen. Daarvoor moet ik investeren. Ik ben supergemotiveerd en zie dat er steeds meer mensen mijn muziek luisteren. Veel verdien ik nog niet met mijn muziek en ik werk nog in de kinderopvang, maar de sunshine is in zicht.

Een vriendin tipte mij over het Sena Muziekproductiefonds. Ik ben blij dat ik een aanvraag heb gedaan. Het was leuk, uitdagend en verhelderend om zo’n aanvraag te doen. Het schrijven van de aanvraag dwingt je om je werk serieus te nemen, kritisch te kijken naar waar je mee bezig bent en helder te verantwoorden wat je doet. Zo richt ik mij momenteel vooral op het echt neerzetten van mijn kunst. Zodra dat sterk staat en er meer wordt uitgebracht ga ik verder uitbreiden naar live-shows.

Ik ben geboren in Nederland, maar op mijn achtste naar Suriname verhuisd. Dat heeft effect gehad op mijn muzikale vorming. Niet alleen door de verschillende muziekstijlen die het land rijk is, ook door mijn afkomst. Ik ben Aukaans, een bevolkingsgroep die in het binnenland woont en een Surinaams dialect spreekt. Het Aukaans is een taal die snel gesproken wordt. Dat heeft invloed gehad op het ritme, tempo en woordkeuze van mijn muziek.

Op mijn zestiende kwam ik terug in Nederland. Ik freestylde veel. Het was mijn broer die zei dat het goed klonk en mij aanspoorde zelf liedjes te gaan schrijven. Vier jaar later begon ik als TRXNZ. Het is een naam die staat voor trance of hogere sferen. Zo ervaar ik het leven, dat ik op een hogere frequentie zit en niet op de automatische piloot wil leven. Bovendien spreekt mijn moeder mijn naam vaak op zijn Frans uit, dat klinkt als trance.

Ik ben erg actief op Instagram. Met mijn team heb ik een marketingmodel ontwikkeld waardoor we aandacht krijgen van volgers. Ik maak connectie met andere artiesten en kunstenaars, waardoor je ook bij hen op hun pagina’s komt. Ik kreeg comments van o.a. Ronnie Flex, Jack $hirak, Kempi en Rotjoch. Grote artiesten, dat motiveert en geeft mij de bevestiging dat ik goed bezig ben. Daarnaast zet ik advertenties in op Facebook, Instagram en YouTube. Dat levert nieuwe volgers op. Ik wil ook graag uitbreiden naar TikTok, dat social mediaplatform is nu een trend.

Voor de release van de videoclip voor Used 2 Me organiseerde ik met mijn team een evenement: Trxnzfamily vol 1. Het was een event waar artiesten, kunstenaars en liefhebbers samen kwam om moderne kunst, muziek, dans en cultuur op een unieke wijze konden beleven in de What Is Happening Here Gallery in Amsterdam. Zo kon ik bezoekers inspireren, verdieping bieden of mensen die mij nog niet kenden juist kennis laten maken met wat ik doe. Mooi aan het evenement was ook dat er nieuwe connecties werden gelegd tussen aanwezigen, waardoor er misschien weer toekomstige samenwerkingen kunnen ontstaan.”

trxnz-2.jpg