Social Facebook Instagram LinkedIn Youtube

How to - MySena

Instellen rechten per titel per land voor producenten

Rechten per titel per land

Geen registratie, geen vergoeding!
Mocht je de rechten, per titel en per land, niet registreren, dan incasseren we geen vergoeding voor jou in het buitenland.

Om nauwkeurig en correct jouw vergoeding bij zusterorganisaties in het buitenland te kunnen incasseren meld je je repertoire aan en geef je op welke rechten je per titel, per land hebt. Op die manier voorkomen we ook dubbele claims. Meld je repertoire bij ons aan, dan gaan we zo snel mogelijk voor je aan de slag.

Bekijk hier video waarin uitgelegd wordt wat rechten per titel per land zijn.Landenoverzicht

Rechten toevoegen
Om bij het overzicht van landen te komen, zoek je eerst jouw hoofdartiest, album of label op. Uiteraard kun je ook jouw gehele repertoire in een keer opvragen.

Klik daarna op de meest rechtse button in de groene menubalk (‘buitenlandse rechten bewerken’). Let op: Je kunt de rechten per titel per land alleen vastleggen als je je repertoire al hebt toegevoegd. Heb je dat nog niet gedaan, doe dat dan eerst.

Je ziet een volledig landen overzicht, voorzien van een (aanname) percentage van je rechten van 100%. Indien dit correct en van toepassing is op je gehele catalogus, dan dien je alleen onderaan de pagina op opslaan te drukken. Nu zijn de rechten voor jouw gehele repertoire wereldwijd, op basis van 100% aandeel, geregistreerd.

Indien er afwijkende start- en einddata en percentages per land van toepassing zijn, dien je dit via de button bewerken aan te geven. Let op: Je dient per situatie (periode of percentage) een nieuwe regel aan te maken voor het betreffende land.

Bekijk hier de video waarin uitgelegd wordt hoe je de rechten per titel per land invult.

Controle
Als je wilt checken of je claims gelukt zijn, klik je op de betreffende repertoire regel in je repertoire overzicht. Bij track details klik je op toon rechten per land. Je ziet weer de landenlijst met al jouw percentages.

ISRC
Je kunt de rechten per titel per land uitsluitend registreren voor de titels die voorzien zijn van een ISRC. Mocht deze ontbreken dan dien je die eerst aan te vullen, via claims/ISRC.

Mocht je in sommige landen de rechten niet (meer) vertegenwoordigen, dan kun je deze landen in een keer verwijderen uit de landenlijst. Vergeet niet om op te slaan.

Geen naburige rechten in alle landen
Het landenoverzicht toont alle landen van de wereld, ook die waar nog geen naburige rechten bestaan. Dit hebben we bewust gedaan, om te voorkomen dat we achteraf alsnog om de opgave van de rechten voor die landen moet vragen, mochten die landen in de toekomst alsnog de Conventie van Rome of de Wipo Performances  and Phonograms Treaty gaan ratificeren.