Sena Productiefonds Producenten derde tranche | Sena
Social Facebook Instagram Twitter LinkedIn Youtube

Sena Productiefonds Producenten derde tranche

 

Je eigen productie maken? Het kan met het Sena Productiefonds Producenten. 

Meer dan ooit bleek in 2020 hoe belangrijk muziek en cultuur in brede zin voor onze samenleving zijn. Toen we niet meer naar festivals, concerten en de kroeg met de vertrouwde achtergrondmuziek konden gaan, werd overduidelijk welke bijdrage muziek levert aan onze maatschappij. De uitbraak van COVID-19 heeft dat op pijnlijke wijze duidelijk gemaakt.

Mede op initiatief van Sena is het Steunfonds Rechtensector tot stand gekomen. Het ministerie van OCW heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld voor Sena-rechthebbenden.  
De sectie Producenten ontvangt o.a. een bedrag van € 600.000,-. Dit geld kan gebruikt worden om het creatieve proces voort te zetten en bij te dragen aan nieuwe muziek producties. Met dit geld is het Sena Productiefonds Producenten (SPFP) 2021 gestart.

We kunnen vanaf heden de derde tranche voor het SPFP openen. Hieronder vind je meer uitleg en de voorwaarden om een aanvraag te kunnen doen. Deze voorwaarden verschillen van de vorige tranches, dus lees deze goed door om te kijken of je aanspraak maakt op een projectbijdrage. 

Wie komen in aanmerking voor een aanvraag?
Voor aanvragen uit de derde tranche van het Sena Productiefonds Producenten komen muziekproducenten in aanmerking. Om aanspraak te kunnen maken geldt dat zij zowel in kalenderjaar 2019 alsook in kalenderjaar 2020 minimaal bruto € 250.000,- aan inkomsten hebben ontvangen uit naburige rechten via Sena. Voor de toetsing hiervan worden zowel de ontvangsten uit de Nederlandse als de Buitenlandse incasso meegerekend. 

Procedure
Aanvragen kunnen gedaan worden van maandag 4 oktober tot en met zondag 31 oktober 2021. Lees de voorwaarden of je in aanmerking komt voor een projectbijdrage. Als je in aanmerking komt, vul je het aanvraagformulier en de begroting in en stuur deze met alle benodigde documenten naar SPFP@sena.nl. Binnen twee weken na 31 oktober hoor je of je in aanmerking komt voor een bijdrage. Als je niet aanmerking komt is er de mogelijkheid om bezwaar te maken. 

Aanvraagformulier

Begroting

Voorwaarden

De-minimisverklaring

Bezwaar