Social Facebook Instagram Twitter LinkedIn Youtube

Sena Performers Muziekproductiefonds

 

Je Eigen opname maken? Het kan met het Sena Performers Muziekproductiefonds

Ben je professioneel muzikant en wil je je muziek digitaal of fysiek uitbrengen, maar mis je de financiële middelen? Dan is het Sena Performers Muziekproductiefonds wat voor jou! Het fonds kan je net dat ene duwtje in de rug geven dat nodig is voor de volgende stap in je muzikale loopbaan.

Wil je meer lezen over artiesten die een bijdrage hebben ontvangen van het Sena Performers Muziekproductiefonds?

Artiesten aan het woord

Actieve Aanvraagronde Tranche 3 

Aanvraagronde 3 2020: 13 april 2020 tot en met 28 juni 2020

Deze tranche is toegankelijk voor alle musici in alle genres die kunnen aantonen professioneel muzikant te zijn (minimaal 20 uur per week werkzaam als uitvoerend kunstenaar). Hiervoor gelden de volgende, licht versoepelde, regels:

- Het betreft een opname in eigen beheer;
- De opname in eigen beheer mag niet gestart zijn voor de aanvraagdatum;
- Bij de aanvraag stuur je je speellijst van afgelopen jaar mee;
- Als je een aanvraag voor een bijdrage uit het Noodfonds Muziek gaat doen of hebt gedaan, moet dit vermeld worden in de bij te leveren begroting (de bijdrage uit het noodfonds mag niet opgevoerd worden als eigen bijdrage in het project);
- Als je dit jaar in een eerdere tranche een bijdrage het gekregen uit het Sena Performers Muziekproductiefonds kom je in 2020 niet voor een tweede bijdrage in aanmerking.
- Wie een bijdrage ontving of ontvangt uit het Upstream: Music fonds kan geen aanvullende aanvraag doen bij het Sena Performers Muziekproductiefonds.

Bekijk alle voorwaarden voor deze tranche en kijk of jouw aanvraag in aanmerking komt voor financiering. 

Zondag 28 juni 2020 is de deadline van deze aanvraagronde. Aanvragen die na die datum binnen komen, gaan mee in de volgende aanvraagronde.

 

 

 

aanvraagrondes 2020-2021

Ook in 2020 hebben we weer diverse aanvraagrondes. Hieronder en hiernaast vind je een overzicht. Binnen 3 maanden ontvangen de aanvragers bericht over de beoordeling van hun aanvraag.

Aanvraagrondes 2020: 

Aanvraagronde 4: 29 juni 2020 t/m 1 november 2020

Aanvraagrondes 2021:

Aanvraagronde 1: 2 november 2020 t/m 7 maart 2021
Aanvraagronde 2: 8 maart 2021 t/m 6 juni 2021
Aanvraagronde 3: 7 juni 2021 t/m 31 oktober 2021

Wil jij ook je eigen opname maken? Check dan eerst de voorwaarden 2020 (let op, dit zijn de algemene voorwaarden, voor tranche 3 2020 gelden andere voorwaarden, zie in de kolom links) en kijk of jouw aanvraag in aanmerking komt voor financiering. Voldoet jouw aanvraag aan de eisen, vul dan het aanvraagformulier in. Stuur je aanvraagformulier (inclusief bijbehorende bijlagen en in één document) per e-mail naar sociaalcultureel@sena.nl.

Het Sena Performers Muziekproductiefonds ontvangt meer dan 500 subsidieaanvragen per jaar terwijl er een budget van
€ 300.000 per jaar beschikbaar is. Dit betekent dat er slechts een beperkt aantal aanvragen kan worden gehonoreerd. De Sectie Uitvoerende Kunstenaars van Sena beslist over het al dan niet toekennen van een subsidieaanvraag maar laat zich daarbij adviseren door een adviescommissie. Deze commissie wordt momenteel gevormd door Dominique Citroen, Ellister van der Molen en Michel Peek. De aanvragen worden op basis van de, bij de subsidievoorwaarden genoemde, criteria door de commissie beoordeeld. 

Vragen? Stuur een e-mail naar sociaalcultureel@sena.nl.

guitarist-1031087-960-720-turn.png

Meld je aan en krijg waar jij recht op hebt

Aanmelden