Medialicenties | Sena
Social Facebook Instagram Twitter LinkedIn Youtube

Licenties voor gebruik van muziek op radio, televisie en online

Licentie aanvragen?

In het dagelijks leven
kunnen we niet zonder muziek

Muziek speelt een belangrijke rol in ons leven. Muziek bepaalt de identiteit van een radiozender of het draagt bij aan de sfeer, inhoud en het karakter van een televisieprogramma. Ook in de digitale wereld wordt muziek op steeds meer manieren ingezet. Hieronder kunt u lezen voor welk mediumtype of evenement u een licentie nodig heeft als er muziek openbaar wordt gemaakt. Deze licentie kunt u via Sena afsluiten. 

Medialicentie aanvragen

 

Radio en televisie

Muziek en radio zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Of het nu gaat om een publieke zender voor klassieke muziek of een commercieel popmuziekstation, de muziek die gedraaid wordt is bepalend voor de identiteit van het radiostation. Ook op televisie neemt muziek een belangrijke rol in. Soms is er voor muziek zelfs een hoofdrol weggelegd, zoals bijvoorbeeld in de Top 2000 Quiz. Voor muziekgebruik op radio en tv heeft u een licentie nodig.

Kabel

Voor de openbaarmakingen van omroepprogramma's via o.a. kabel-, glasvezel- en IP-netwerken dienen distributeurs een licentie af te sluiten.

 

Dance

Als u een (dance) evenement organiseert en hierbij gebruik maakt van mechanische muziek, heeft u een licentie nodig.

Online media

Ook in de digitale wereld wordt muziek op grote schaal gebruikt. Of dit nu via webcasting, podcasting, of via livestreaming is. Online muziek werkt! En ook voor online muziekgebruik heeft u een licentie nodig. 

Bekijk onze tarieven

Gebruikt u muziek
in uw zaak? Sluit
dan een licentie af

Licentie aanvragen

muziekgebruikers.jpg

Vragen?


Heeft u een vraag?
Eén van onze collega's van de afdeling Media helpt u graag verder. Bel naar 035 - 625 17 00 of e-mail naar media@sena.nl. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.