Wijzigingen Mysena 5 juli | Sena
Terug

Wijzigingen Mysena 5 juli

06-07-2021
kopie-van-sena-sessios-online-fb.png

Sena is continu bezig de processen van MySena te verbeteren. Op maandag 5 juli is er weer nieuwe release van MySena online gekomen. We leggen hier kort de wijzigingen van komende release uit.

Voor zowel producenten als uitvoerende kunstenaars:

  • In MySena is het nu mogelijk om het lopende saldo uit te splitsen. Rechts van het lopend saldo staat een pijltje die je doorstuurt naar een nieuw veld bij de nota’s. Je kan nu uitsplitsen op Track, Zender, Muziekjaar en Land. Bij een negatief saldo op een track is er een notitie zichtbaar.
  • Wanneer je ongeclaimd repertoire wilt claimen is het mogelijk dat je deze track al eerder hebt opgegeven. Het is nu mogelijk om bij het claimen van ongeclaimd repertoire een koppeling te maken met een eerder opgegeven repertoireregel die nog niet gekoppeld is.

Voor producenten

  • In het detailscherm van een dubbele claim worden de details zichtbaar van het bijbehorende repertoire van de tegenpartij. Op deze manier kunnen producenten beter vergelijke welk repertoire ter grondslag ligt aan de dubbele claim. De repertoire-details van de tegenpartij kunnen via het vergrootglas getoond worden.
  • Het bestand met dubbele claims dat geëxporteerd kan worden uit MySena is uitgebreid. Vanaf 5 juli zijn alle claimende partijen zichtbaar op deze lijst. Hierdoor is het mogelijk dat een track meerdere keren voorkomt in het geëxporteerde document.
  • Als in het proces van een dubbele claim de looptijd of het rechtenpercentage aangepast wordt, dienen ook de rechten per titel per land aangepast te worden. Om je te herinneren om deze rechten aan te passen zal er een melding op je scherm komen.

  • Bij het uploaden van een soundfile zal de tracktitel zichtbaar zijn boven de pop-up. Zo is duidelijk voor welke titel er op dat moment een upload plaatsvindt.
  • Als een track wordt geclaimd via de airplay portal, dan zal de airplay portal als bron of source getoond worden.

Voor Uitvoerende Kunstenaars

  • Bij het repertoire-overzicht op MySena zijn onder claims nu ook de gegevens van de desbetreffende producent zichtbaar.
  • In MySena kun je vanaf 5 juli de link naar (nieuw) aangemeld repertoire doorsturen naar je collega-muzikant(en) via bijvoorbeeld mail, sms of whatsapp. Je collega hoeft dan alleen de eigen details nog in te vullen, de rest hebben wij al gedaan. Je kunt als muzikant de link rondsturen of vragen of degene die het repertoire heeft aangemeld je een link wilt sturen. Dat scheelt weer werk en je weet dat alle details overeenkomen met de andere muzikant(en)