Terug

Uitzonderlijke uitreiking Gouden en Zilveren Notekraker op dinsdag 22 september

26-05-2020
header-gn.jpg

Terwijl de Gouden Notekraker de erkenning van de vakgenoten is voor jarenlange, uitzonderlijk invloedrijke podiumprestaties, was het zelden eerder lange tijd onmogelijk om voor publiek te spelen.

Juist nu is het dan ook belangrijk om met de uitreiking van de Gouden Notekraker 2020 op 22 september vanuit Paradiso te laten zien wat het Nederlandse livecircuit zo uniek maakt.

Vorig jaar was MY BABY de winnaar terwijl eerdere edities onder meer gewonnen werden door De Staat, BLØF, Racoon, Ilse DeLange, Douwe Bob, Golden Earring en Herman van Veen. Een bijzondere nieuwkomer en smaakmaker krijgt als aanmoediging van de collega’s de Zilveren Notekraker.

Voor de derde keer wordt ook een Humble Hero Award uitgereikt waarmee een invloedrijke sessiemuzikant die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Nederlandse popmuziek in het zonnetje gezet wordt. 

Later zal onder meer nog bekend gemaakt worden in welke vorm de Gouden Notekraker 2020 wordt uitgevoerd, de presentatie zal in ieder geval verzorgd worden door Jan-Willem Roodbeen (Radio 2).

In aanloop naar deze uitreiking kunnen alle 35.000 bij rechtenorganisatie Sena aangesloten musici en producenten via www.goudennotekraker.nl  hun stem op de 10 genomineerden per categorie uitbrengen.