Top 3 genomineerden Gouden en Zilveren Notekraker 2020 bekend! | Sena
Terug

Top 3 genomineerden Gouden en Zilveren Notekraker 2020 bekend!

25-06-2020
kopie-van-zonder-titel-6-.png

Terwijl de Gouden Notekraker de erkenning van de vakgenoten is voor jarenlange, uitzonderlijk invloedrijke podiumprestaties, werd er zelden eerder zo lang niet voor een publiek of slechts voor een klein publiek gespeeld. Juist nu is het dan ook belangrijk om met de uitreiking van de Gouden Notekraker 2020 op 22 september vanuit Paradiso te laten zien wat het Nederlandse livecircuit zo uniek maakt.

Vorig jaar was MY BABY de winnaar terwijl eerdere edities onder meer gewonnen werden door De Staat, BLØF, Racoon, Ilse DeLange, Douwe Bob, Golden Earring en Herman van Veen. 

Een bijzondere nieuwkomer en smaakmaker krijgt als aanmoediging van de collega’s de Zilveren Notekraker, zoals vorig jaar LUWTEN.

Voor de derde keer wordt ook een Humble Hero Award uitgereikt waarmee een invloedrijke sessiemuzikant die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Nederlandse popmuziek in het zonnetje gezet wordt. Deze prijs werd vorig jaar toegekend aan gitarist en songwriter Martijn van Agt.

Later zal onder meer nog bekend gemaakt worden in welke vorm de Gouden Notekraker 2020 wordt uitgevoerd, de presentatie zal in ieder geval verzorgd worden door Jan-Willem Roodbeen (Radio 2).

Ook de 2e stemming onder de 35.000 vakgenoten loopt via www.goudennotekraker.nl en is in beide categorieën doorslaggevend:

Top 3 genomineerden Gouden Notekraker 2020

Danny Vera, DI-RECT en Eefje de Visser

Top 3 genomineerden Zilveren Notekraker 2020

Darlyn, Joe Buck en Maarten Vos

Ben je aangesloten bij Sena? Breng dan je stem uit op jouw favoriet op www.goudennotekraker.nl.