Terug

Nominaties Edison Pop 2020 bekend

13-01-2020
edison-pop.png

De nominaties voor Edison Pop 2020 zijn bekend. Vele producties uitgekomen in 2019 zijn door de jury, onder meestemmend voorzitterschap van radiodirecteur van Radio 538 Menno de Boer, beoordeeld en dat heeft tot drie genomineerden per categorie geleid. De genomineerden zijn Armin van Buuren, Bizzey, Danny Vera, De Staat, DI-RECT, Duncan Laurence, Frank van Etten, Henkie T, Ilse DeLange, Josylvio, Kensington, Krezip, Maan, Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle, Martin Garrix, Nona, Paul Sinha, Pip Blom, René Karst, S10, Saman Amini, Snelle, Son Mieux, Suzan&Freek, Tiësto, De Toppers en Trijntje Oosterhuis. Duncan Laurence en Snelle hebben beiden maar liefst drie nominaties op hun naam staan.

Welke van deze gevestigde artiesten en nieuwkomers uiteindelijk met de Edisons naar huis gaan wordt bekendgemaakt op 10 februari aanstaande tijdens de 60-jarige jubileum editie ‘Edison Pop 2020’, een besloten evenement in de Gashouder op het terrein van de Westergas in Amsterdam.

Gisteravond en vanochtend zijn de nominaties per categorie bekendgemaakt bij RTL Boulevard, 3voor12Radio (3FM), ParraTV, ANP, KinkStart (Kink), Sanders Vriendenteam (3FM), Barry Paf (100%NL), De 538 Ochtendshow met Frank Dane (Radio538), Aan de Slag (Radio2), Joost Burger (Slam!) en Gouden Uren (Sterren.nl)

De vakjury
De prestigieuze prijzen gaan naar producties van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury. Op basis van kwaliteit en artistieke waarde heeft de jury een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld. De winnaars worden bekendgemaakt op 10 februari aanstaande.
Naast voorzitter Menno de Boer (Radio 538) bestaat de jury uit Daniel Dekker (Radio2), Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux), Robert Haagsma (muziekjournalist), Fernando Halman (FunX), Max van Bossé (Paradiso) en Sophie Keyzer (Qmusic).

Edison
De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt en viert in 2020 haar 60-jarig jubileum. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De prijs, bestaande uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d’Hont, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Grammy Award, de Duitse Echo Award en de Franse Victoire.