Genomineerden voor de Gouden en Zilveren Notekrakers 2019 | Sena
Terug

Genomineerden voor de Gouden en Zilveren Notekrakers 2019

23-05-2019
kopie-van-kopie-van-zonder-titel.jpg

De genomineerden voor de Gouden en de Zilveren Notekraker 2019 zijn bekend.

In aanloop naar de uitreiking in Paradiso op 24 september 2019 kunnen alle 35.000 aangesloten musici en producenten bij rechtenorganisatie Sena hun stem uitbrengen op de meest invloedrijke artistieke (podium) prestaties van het afgelopen seizoen. Ook wordt er voor de tweede keer een Humble Heroes Award uitgereikt waarmee een invloedrijke sessiemuzikant in het zonnetje gezet wordt. De presentatie op de avond zelf is in handen van Eric Corton.

Genomineerd voor de Gouden Notekraker
Benjamin Herman, DI-RECT, Diggy Dex, Fresku, Kovacs, Michelle David & the Gospel Sessions, MY BABY, San Holo , Thomas Azier en Willem.

Genomineerd voor de Zilveren Notekraker
Altin Gün, Donnie, Jeangu Macrooy, Luwten, Nana Adjoa, Nona, Pip Blom, Son Mieux, Suzan & Freek en Thijs Boontjes.

Humble Heroes Award
Sessiemuzikanten hebben een belangrijke rol gespeeld in het ontstaan en de ontwikkeling van de Nederlandse popmuziek maar staan daarbij nooit in de spotlights. Tijdens de uitreikingen van de  Gouden en Zilveren Notekraker zal aan de meest invloedrijke van deze groep sessiemuzikanten een “Humble Heroes Award” uitgereikt worden. Deze prijs werd vorig jaar voor het eerst toegekend aan bassist, componist en producer Michel van Schie.

Stem op jouw favoriet!
Wie verdient er dit jaar volgens jou de Gouden Notekraker? Wie het gouden speldje krijgt uitgereikt op 24 september bepaal jíj. Ga naar www.goudennotekraker.nl en stem op jouw favoriet. Stemmen op de longlists kan tot 16 juni.

Ntb 100 jaar
De Gouden Notekraker, de prijs van en voor musici, werd in 1974 door de muzikantenvakbond Ntb in het leven geroepen. Dit jaar bestaat de Ntb 100 jaar en natuurlijk wordt daar tijdens uitreiking van de Gouden en Zilveren Notekrakers ook bij stil gestaan. Ook Ntb leden kunnen aan de twee stemrondes meedoen.

Over de Gouden en Zilveren Notekraker
De erkenning van de vakgenoten voor een bijzondere live prestatie wordt uitgedrukt met een Gouden Notekraker. Eerdere winnaars van de Gouden Notekraker zijn onder meer De Staat, BLØF, Racoon, Ilse De Lange, Douwe Bob, Golden Earring en Herman van Veen. Een bijzondere nieuwkomer en smaakmaker krijgt als aanmoediging van de collega’s de Zilveren Notekraker. De stemming onder collega-musici via goudennotekraker.nl is in beide categorieën doorslaggevend.