Genomineerden Gouden en Zilveren Notekraker 2021 bekend! | Sena
Terug

Genomineerden Gouden en Zilveren Notekraker 2021 bekend!

21-05-2021
gn-1.jpg
 

Hoewel De Gouden Notekraker de erkenning is voor invloedrijke podiumprestaties, is voor publiek spelen op dit moment nog altijd uitzonderlijk. Het is daarom belangrijk om met de uitreiking van de Gouden Notekraker 2021 op 28 september in Pandora van TivoliVredenburg te laten zien wat het Nederlandse livecircuit zo uniek maakt.

Vorig jaar was Eefje de Visser de winnaar van de Gouden Notekraker en Darlyn won het 'Zilver' vorig jaar. De aanmoediging voor een bijzondere nieuwkomer en smaakmaker.

In 2021 wordt voor de vierde keer een Humble Hero Award uitgereikt waarmee een invloedrijke sessiemuzikant die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Nederlandse popmuziek in het zonnetje gezet wordt. Deze prijs werd vorig jaar toegekend aan violiste Marieke de Bruijn en haar Dutch String Collective.

De genomineerden zijn: 

Gouden Notekraker 2021
Altin Gün, Benny Sings, Chef’Special, DeWolff, DI-RECT, Krezip, Lucas & Steve, Snelle, Spinvis en Tabitha

Zilveren Notekraker 2021
ADF Samski, Blanks, Froukje, Gaidaa, Nana Adjoa, Nick Klyne, Robin Kester, WIES, Yade Lauren en Yssi SB

Hoe de Gouden Notekraker er dit jaar uit gaat zien wordt nog aangekondigd, de presentatie zal wel weer in handen zijn van Jan-Willem Roodbeen (Radio 2).

In aanloop naar deze uitreiking kunnen al onze aangesloten musici en producenten via www.goudennotekraker.nl hun stem op de 10 genomineerden per categorie uitbrengen.