De Gouden Notekraker | Sena
Social Facebook Instagram Twitter LinkedIn Youtube

De Gouden Notekraker

 

Een prijs voor en door collega's

Er is één prijs in de muziek waar collega's uit het vak elkaar eren voor de meest opvallende prestatie van het jaar: de Gouden Notekraker. Een vakprijs die vele gevestigde namen sinds 1976 ontvingen.

NOTEKRAKERS 2019

Dinsdag 24 september was het weer zover, de uitreiking van de Notekrakers en de Humble Hero Award. Wie-o-wie wordt er geroemd om zijn of haar uitmuntende prestaties?

Deze artiesten gingen dit jaar naar huis met een award:

Gouden notekraker 2019:
MY BABY

De uit Nederland en Nieuw-Zeeland afkomstige band MY BABY timmert sinds 2012 aan de weg. En met succes, in zowel binnen- als buitenland. Zo stonden ze al op diverse grote Europese festivals, waaronder het Britse Glastonbury en Isle of Wight, Sziget in Hongarije, Fusion in Duitsland, maar ook op Pinkpop en Lowlands. Met hun karakteristieke en bijzondere sound weten ze iedereen te betoveren. Hun muziek laat zich het beste omschrijven als een mix van hypnotische dance, psychedelische blues en folk.

EERDERE WINNAARS WAREN…
Magda Mendes (2018), De Staat (2017), Douwe Bob (2016), Dotan (2015), Wouter Hamel (2014), Racoon (2013), Caro Emerald (2012), Eric Vloeimans (2011) en Ellen ten Damme (2010).

mybaby.jpg
luwten.jpg

Zilveren notekraker 2019:
LUWTEN

De prijs voor beste nieuwkomer, de Zilveren Notekraker, ging naar de band LUWTEN. De band LUWTEN bestaat uit voorvrouw en oprichter Tessa Douwstra en drie muzikanten. LUWTEN staat garant voor eigenzinnige folkliedjes, waar ook indie en elektronica klanken aan bod komen. Met de single Go Honey wist LUWTEN ook internationaal hoge ogen te gooien. De dromerig-meditatieve indiepop van LUWTEN klinkt mooi verzorgd en toch heerlijk catchy.

EERDERE WINNAARS WAREN…
Nina June (2018), Celine Cairo (2017), Nationaal Jeugd Jazz Orkest (2016) en Jett Rebel (2015).

HUmble hero award 2019:
Martijn van Agt

De Humble Hero Award, een prijs voor de sessiemuzikant, is gewonnen door gitarist en songwriter Martijn van Agt. Martijn speelde met talloze artiesten, onder wie Ilse DeLange, Anouk en Ricky Koole, maar brengt ook eigen werk uit. Martijn is één van de vele sessiemuzikanten die een belangrijke stempel op de Nederlandse popmuziek drukken maar eigenlijk nooit in de spotlights staan.

EERDERE WINNAARS WAREN…
Michel van Schie (2018)

martijn-van-agt.jpg