Social Facebook Instagram Twitter LinkedIn Youtube

De Gouden Notekraker

 

Een prijs voor en door collega's

Er is één prijs in de muziek waar collega's uit het vak elkaar eren voor de meest opvallende prestatie van het jaar: de Gouden Notekraker. Een vakprijs die vele gevestigde namen sinds 1976 ontvingen.

NOTEKRAKERS 2019: DE TOP 3 GENOMINEERDEN

Dit jaar worden de Notekrakers op dinsdag 24 september uitgereikt. Dit zijn de genomineerden:

Genomineerd voor de Gouden Notekraker
Benjamin Herman, DI-RECT en My Baby

Genomineerd voor de Zilveren Notekraker
Jeangu Macrooy, Luwten en Thijs Boontjes

Gouden notekraker 2018:
Magda mendes

Singer/songwriter Magda Mendes, geboren en getogen in Portugal, woont sinds vijftien jaar in Nederland. Voor haar album Oliveiras schreef ze samen met Ward Veenstra liedjes die stem geven aan verhalen van het Portugese platteland. Verhalen over hoe haar vader António Oliveira dezelfde wortels lijkt te hebben als de eeuwenoude olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.

EERDERE WINNAARS WAREN…
De Staat (2017), Douwe Bob (2016), Dotan (2015), Wouter Hamel (2014), Racoon (2013), Caro Emerald (2012), Eric Vloeimans (2011) en Ellen ten Damme (2010).

magda-mendes.jpg
nina-june-2.jpg

Zilveren notekraker 2018:
Nina June

De Zilveren Notekraker, een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent, is gewonnen door singer/songwriter Nina June. Nina June’s eerste liedje, ‘For love’, dropte ze zonder verwachtingen en haalde binnen no time twee miljoen streams op Spotify. Er volgden meer liedjes online en stuk voor stuk werden ze goed ontvangen. De vraag naar een album nam snel toe. Het duurde dan ook niet lang voor haar debuutalbum verscheen: Bon Voyage.

EERDERE WINNAARS WAREN…
Celine Cairo (2017), Nationaal Jeugd Jazz Orkest (2016) en Jett Rebel (2015).

HUmble hero award 2018:
Michel van Schie

De Humble Hero Award is een prijs voor de sessiemuzikant. Een sessiemuzikant staat immers zelden of nooit in de spotlight terwijl die van zeer groot belang is. Met deze prijs komt daar verandering in. De allereerste Humble Hero Award is gewonnen door Michel van Schie. Michel speelde met talloze artiesten, waaronder Anouk, Candy Dulfer en Trijntje Oosterhuis. Hij is één van de vele sessiemuzikanten die een belangrijke stempel op de Nederlandse muziek hebben gedrukt.

michiel-van-schie-2.jpg